Είτε είσαι νέος είτε έμπειρος γνώστης του καπνίσματος ναργιλέ, δεν είναι ποτέ αργά να λάβεις υπόψιν σου μερικές βασικές συμβουλές καπνίσματος που θα αναβαθμίσουν την επόμενη συνεδρία καπνίσματός σου. Για αυτό έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με συμβουλές για το κάπνισμα ναργιλέ που μπορείς να προσθέσεις στη ρουτίνα σου.

Καθάρισε το ναργιλέ σου μετά από κάθε χρήση

Σου έχει τύχει ποτέ να πας σε ναργιλεδάδικο και να ανακαλύψεις ότι γεύεσαι γεύσεις που δεν έχεις παραγγείλει όταν καπνίζεις; Αυτό πιθανώς οφείλεται στο ότι ο ναργιλές έμεινε με υπολείμματα στο μπολ, υπερβολικό χυμό και προηγούμενο νερό κατακαθισμένο στο σωλήνα για αρκετή ώρα προτού καθαριστεί για την επόμενη παραγγελία. Αυτό είναι εύκολο να αποφευχθεί. Ο ναργιλές πρέπει να καθαρίζεται ανάμεσα στις χρήσεις ώστε να αποφύγεις τις γεύσεις που παραμένουν και κατακάθονται μέσα στη συσκευή σου.

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις το ναργιλέ σου είναι αφαιρώντας τα κάρβουνα, το μπολ και την πίπα και στη συνέχεια καθαρίζοντας κάθε κομμάτι χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και κάποιο βοήθημα καθαρισμού για τη βάση. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζεστό σαπουνόνερο και μία βούρτσα καθαρισμού για να εξασφαλίσεις ότι θα αφαιρεθεί όλη η περίσσεια γεύση από τη βάση και το κάτω μέρος. Επιπροσθέτως, μπορείς να προσθέσεις λευκό ξύδι ή μαγειρική σόδα για να εξαφανίσεις τις μυρωδιές και τους δύσκολους λεκέδες.

Η αποθήκευση του ναργιλέ

Αφού τελειώσεις τη συνεδρία του καπνίσματός σου και καθαρίσεις προσεκτικά το ναργιλέ σου, είναι η ώρα να τον αποθηκεύσεις. Και το καλύτερο μέρος για αυτό είναι κάπου όπου θα είναι ασφαλής από το εξωτερικό περιβάλλον και τις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας.

Η δημιουργία του τέλειου μπολ με γεύσεις

Η δημιουργία ενός μπολ δεν έχει να κάνει μόνο με την αγορά ενός πακέτου γεύσεων, βοτάνων ή καπνού, αλλά ταυτόχρονα με την δημιουργία μιας συνολικής εμπειρίας γεύσεων. Σκέψου τι σου αρέσει να καπνίζεις. Είναι γεύσεις γλυκές, αλμυρές, φρουτώδεις, παραδοσιακές; Βάλε την φαντασία σου σε λειτουργία και κάνοντας τους κατάλληλους συνδυασμούς, μπορείς να δημιουργήσεις κάτι μοναδικό!

Το τέλειο γέμισμα του μπολ

Τώρα που έχεις έτοιμο το τέλειο μείγμα γεύσεων, θυμήσου να μην γεμίσεις το μπολ του ναργιλέ σου πάνω από το χείλος. Ανεξάρτητα από το μέγεθός του, δεν πρέπει να γεμίζεται υπερβολικά, ώστε να υπάρχει λίγος χώρος ανάμεσα στο αλουμινόχαρτο και την συσκευή διαχείρισης θερμότητας. Έτσι θα είναι εφικτό να συγκρατούνται τα κάρβουνα και να μην καταλήξουν να πιέζουν το αλουμινόχαρτο στη γεύση ή ακόμη χειρότερα να κολλήσουν πάνω του, καίγοντας τη γεύση του ναργιλέ.

Θερμαίνοντας τα κάρβουνα

Τα κάρβουνα πρέπει να είναι πλήρως αναμμένα πριν τα προσθέσεις στο μπολ για να ξεκινήσεις το κάπνισμα. Ένα καλό κόλπο είναι να ξεκινήσεις το άναμμα/ ζέσταμα των κάρβουνων πριν αρχίσεις την προετοιμασία του ναργιλέ και του μπολ -αυτό θα σε γλιτώσει από την αναμονή μέχρι να κάψουν και θα μπορείς να ξεκινήσεις γρηγορότερα το κάπνισμα.

Ο καλύτερος τρόπος για να ανάψεις τα κάρβουνα είναι σε έναν ηλεκτρικό καυστήρα. Οι καυστήρες αυτοί συνήθως διαθέτουν ένα πηνίο που θερμαίνεται, όπου και μπορείς εύκολα να προσθέσεις τα κάρβουνά σου για να πάρουν τη θερμότητα που χρειάζονται ώστε να ανάψουν. Σου προτείνουμε να ανάβεις τα καρβουνάκια σου σε εξωτερικό χώρο, για να αποφύγεις τυχόν δυσάρεστες αναθυμιάσεις μέσα στο σπίτι.

Μόλις τα κάρβουνα μείνουν στον καυστήρα για περίπου 5 λεπτά, γύρισέ τα ανάποδα ή γύρω για να βεβαιωθείς ότι έχουν θερμανθεί ομοιόμρφα όλες οι περιοχές τους. Θα ξέρεις ότι τα κάρβουνά σου είναι έτοιμα όταν θα έχουν σε όλη τους την επιφάνεια ένα ελαφρύ στρώμα στάχτης και θα έχουν αποκτήσεις ένα κόκκινο/πορτοκαλί χρώμα.

Μόλις τα κάρβουνα ετοιμαστούν, δεν έχεις παρά να τα μεταφέρεις στο μπολ, πάντα με προσεκτικές κινήσεις καθώς είναι πολύ καυτά.

Τώρα λοιπόν είναι η τέλεια στιγμή για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το κάπνισμά σου. Έχεις πλέον έναν καθαρό σωλήνα, το τέλειο μπολ με γεύσεις και τα ιδανικά ζεσταμένα καρβουνάκια. Επομένως είσαι έτοιμος/η να απολαύσεις τη συνεδρία καπνίσματός σου!