Η προσθήκη νερού στη βάση του ναργιλέ σου ίσως μοιάζει με αυτονόητη διαδικασία που ακολουθείς πριν από κάθε κάπνισμα. Το ήξερες όμως ότι υπάρχουν ορισμένες εναλλακτικές λύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις, αντικαθιστώντας το «παραδοσιακό» σου υγρό;

Στην συνέχεια σου παρουσιάζουμε μία λίστα με υγρά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αποτελούν τις καλύτερες εναλλακτικές. Να θυμάσαι όμως ότι σε κάθε περίπτωση το νερό θα πρέπει να παραμείνει η Νο1 επιλογή σου και τα παρακάτω υγρά απλώς χρησιμεύουν για να προσθέσεις ποικιλία στα καπνίσματά σου, μία στο τόσο.

Γάλα καρύδας

Πολλοί άνθρωποι λατρεύουν τη συγκεκριμένη εναλλακτική στον ναργιλέ τους. Το γάλα καρύδας όχι μόνο ενισχύει τη γεύση του καπνού αλλά κάνει την όλη εμπειρία να αισθάνεται εντελώς διαφορετική. Ενδεικτικά, πολλοί λάτρεις του ναργιλέ που το δοκίμασαν υποστηρίζουν ότι ο καπνός είναι πολύ πιο πυκνός, προσφέροντας μία εντελώς διαφορετική αίσθηση κατά την εισπνοή. Ένα επιπλέον στοιχείο που κάνει το κάπνισμα με γάλα καρύδας πολύ πιο cool είναι ότι τα σύννεφα καπνού που δημιουργούνται είναι πολύ μεγαλύτερα!

Καφές

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να συνοδεύουν το κάπνισμα του ναργιλέ τους με μία ωραία και ζεστή κούπα καφέ. Άρα τι καλύτερο από την προσθήκη του ίδιου του ροφήματος μέσα στην βάση του ναργιλέ; Στην συγκεκριμένη παραλλαγή, συνήθως η αναλογία καφέ-νερού είναι 50-50. Προσοχή όμως! Όσο και αν αγαπάς την συγκεκριμένη εναλλακτική, έχε υπόψιν ότι ο καφές είναι μία ουσία που σταδιακά θα καταστρέψει τον σωλήνα του ναργιλέ σου. Αυτό που έχουμε να σου προτείνουμε, προκειμένου να αποφύγεις αυτή τη δυσάρεστη συνέπεια, είναι να έχεις έναν δεύτερο σωλήνα, τον οποίο και θα χρησιμοποιείς αποκλειστικά όταν καπνίζεις το μιξ του καφέ.

Φύλλα μέντας

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό φυσικό συστατικό, το οποίο μπορείς να προσθέσεις στο νερό σου. Συνήθως λέγεται ότι τα φύλλα μέντας κάνουν τον καπνό να έχει περισσότερη αίσθηση φρεσκάδας. Επιπλέον, ενδεχομένως μπορούν να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τα συμπτώματα του κρυολογήματος καθώς το συγκεκριμένο βότανο φημίζεται για αυτή του την ιδιότητα.

Τσάι

Και μιας και μιλάμε για βότανα, το τσάι αποτελεί μία ακόμη υγιεινή προσθήκη με την οποία μπορείς να εμπλουτίσεις τη βάση του ναργιλέ σου. Οι επιλογές που έχεις είναι πάρα πολλές, καθώς μπορείς να δοκιμάσεις διαφορετικούς συνδυασμούς και γεύσεις μέχρι να βρεις αυτή που ταιριάζει περισσότερο στις προτιμήσεις σου!

Ουίσκι

Εδώ πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή. Όταν κάνουμε λόγο για ουίσκι -ή γενικότερα για οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό- προσπάθησε να το πάρεις με το μαλακό. Μην ρίξεις μισό μπουκάλι ουίσκι στη βάση σου γιατί πολύ σύντομα θα μετανιώσεις αυτή σου την επιλογή. Αν όμως χρησιμοποιηθεί με μέτρο και αναμεμειγμένο με νερό, μπορεί πραγματικά να συμπληρώσει το σύνολο των γεύσεων του ναργιλέ σου.

Χυμός πορτοκάλι

Ή γενικότερα οποιοσδήποτε χυμός φρούτων, αν το πορτοκάλι δεν ανήκει στα αγαπημένα σου. Παρόλα αυτά το πορτοκάλι είναι μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές. Αν έχεις τη διάθεση, μπορείς και εδώ να πειραματιστείς με διαφορετικούς χυμούς και γεύσεις μέχρι να καταλήξεις στο μιξ που προτιμάς!

Η παραπάνω λίστα θα μπορούσε ενδεχομένως να συνεχιστεί επ’ άπειρον καθώς υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες υγρά που θα μπορούσες να δοκιμάσεις. Τα παραπάνω ωστόσο αποτελούν τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Μην ξεχνάς, όταν χρησιμοποιείς αλκοόλ να μην ξεφεύγεις με τις αναλογίες. Επίσης, σε προτρέπουμε να χρησιμοποιείς έναν δεύτερο σωλήνα τις φορές που θα καπνίζεις με διαφορετικά υγρά εκτός από νερό, ώστε να μην καταστρέψεις τον βασικό σου σωλήνα.