Είναι πολύ σημαντικό να αποθηκεύεις τον καπνό μακριά από την έκθεση σε έντονα φώτα, ζέση και αέρα, ώστε να εξασφαλίσεις πως δεν θα αλλοιωθεί η ποιότητά του με την πάροδο του χρόνου. Σχεδόν όλοι οι καπνοί ναργιλέ έρχονται συσκευασμένοι σε κάποιο δοχείο, κουτί ή τσάντα που θα εμποδίζει το φως και τον αέρα να περάσει μέσα. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό τα δοχεία αποθήκευσης να παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου και να αποσφραγίζονται μόνο όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Από τη στιγμή που θα ανοίξεις το πακέτο σου και έπειτα, σου προτείνουμε να μεταφέρεις τον καπνό από την αρχική συσκευασία του σε μία τσάντα ή ένα δοχείο που μπορεί να επανασφραγιστεί. Συνεπώς, ένα δοχείο αποθήκευσης με αεροστεγές κλείσιμο, το οποίο θα εξασφαλίσει τη φρεσκάδα και την «ζωντάνια» του καπνού σου είναι μία καλή επένδυση που σου προτείνουμε να κάνεις χωρίς επιφύλαξη.

Αυτό που πιστεύουμε πως είναι το καλύτερο πλάνο για την αποθήκευση του καπνού για ναργιλέ, έχει ως εξής:

1) Ανοίγεις την συσκευασία του καπνού για ναργιλέ και αφαιρείς από μέσα το προϊόν.

2) Μετά το κάπνισμα, τυλίγεις τον καπνό που έχει απομείνει σε μία πλαστική μεμβράνη. Στην συνέχεις τον μεταφέρεις σε ένα αεροστεγές και επανασφραγιζόμενο δοχείο (ή βάζο ή τσάντα – η επιλογή είναι δική σου).

3) Αποθηκεύεις το «νέο» αυτό δοχείο σε ένα συρτάρι ή ντουλάπι όπου ο καπνός θα διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς να έρχεται σε επαφή με υπερβολικό φως και θερμότητα.

Πολλοί θα σου προτείνουν να αποθηκεύσεις τον καπνό σου μέσα στο ψυγείο, προκειμένου να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του. Αν όμως εφαρμόσεις τα παραπάνω, δηλαδή αποθηκεύσεις αεροστεγώς τον καπνό σου, σε σημείο που δεν εκτίθεται σε ζέστη και έντονο φως, η τοποθέτηση στο ψυγείο δεν είναι απαραίτητη.