Scroll Top

Πως μπορείς να ξεκινήσεις να κάνεις ναργιλέ

Πληροφορίες για τον ναργιλέ

Το να γίνεις μέλος της κοινότητας των ατόμων που κάνουν ναργιλέ είναι σίγουρα ένας φανταστικός τρόπος για να κοινωνικοποιηθείς ή απλώς να χαλαρώσεις. Δεν είναι όμως λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να αγοράσουν τον δικό τους ναργιλέ και να τον χρησιμοποιούν στο σπίτι, παρά να επισκέπτονται ναργιλεδάδικα και τοπικά καφέ για να κάνουν το αγαπημένο τους χόμπι. Αν σκέφτεσαι και εσύ λοιπόν να μυηθείς στον κόσμο του ναργιλέ, εδώ θα βρεις χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορείς να ξεκινήσεις.

Τι χρειάζομαι για να μπορώ να καπνίσω ναργιλέ;

Αυτά που θα χρειαστείς είναι ένας ναργιλές, ένα μπολ, μια γεύση, κάρβουνα και αλουμινόχαρτο ή μια συσκευή διαχείρισης θερμότητας.

Ποιος είναι ο καλύτερος ναργιλές που μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Δεν υπάρχει μία στάνταρ απάντηση σε αυτό, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα καθαρά υποκειμενικό. Στην αγορά υπάρχουν πολλές διαφορετικές μάρκες και είδη ναργιλέ και κάθε ένα από αυτά έχει ελαφρώς διαφοροποιημένη λειτουργία από τα υπόλοιπα, προσφέροντας διαφορετικής ποιότητας κάπνισμα.

Η μέση τιμή ενός ναργιλέ κυμαίνεται περίπου στα 200 ευρώ, όμως υπάρχουν και επιλογές με πολύ χαμηλότερη τιμή. Ωστόσο ένας πιο ακριβός ναργιλές είναι πιθανόν να έχει κατασκευαστεί από υψηλότερης ποιότητας ατσάλι που δεν σκουριάζει και θα κρατήσει περισσότερο. Αντιθέτως, μια φθηνότερη επιλογή ενδέχεται να απαιτεί συχνά επισκευές και αντικαταστάσεις των μελών που σκουριάζουν, συνεπώς είναι πιθανόν τελικά να κοστίσει ακριβότερα.

Σε γενικές γραμμές, οι ναργιλέδες από ατσάλι που δεν σκουριάζει θεωρούνται καλύτερης ποιότητας καθώς καθαρίζονται πιο εύκολα. Αυτό σημαίνει κυρίως ότι δεν θα γεύεσαι τις προηγούμενες γεύσεις στα επόμενα καπνίσματά σου και θα απολαμβάνεις περισσότερο την εμπειρία.

Ποιο μπολ ναργιλέ είναι καλύτερο;

Τα μπολάκια κυκλοφορούν σε διαφορετικές τιμές και κάθε ένα προσφέρει διαφορετικά οφέλη που επικεντρώνονται στις γεύσεις που επιθυμείς να καπνίζεις. Το κλασσικότερο είδος μπολ ποικίλλει στα μεγέθη, ξεκινώντας από μπολ που κρατούν λιγότερα από δέκα γραμμάρια γεύσης μέχρι πιο παραδοσιακά μπολ που χωρούν 20-25 γραμμάρια γεύσης.

Εάν καπνίζεις γεύσεις βοτάνων, τα περισσότερα μπολ -από ένα απλό πήλινο μπολ, μέχρι ένα γυαλισμένο χωνί- σου κάνουν και το μόνο που χρειάζεται να επιλέξεις είναι το μέγεθος που επιθυμείς.

Για καλύτερες γεύσεις καπνού, προτίμησε ένα μπολ με γυαλισμένο χωνί που θα διασφαλίσει ότι η περίσσεια μελάσας που αναμιγνύεται με τη γεύση του ναργιλέ δεν απορροφάται από το μπολ και συνεπώς δεν θα αλλοιώσει τις γεύσεις στα επόμενα καπνίσματα.

Όταν γεμίζεις το μπολ, τοποθέτησε απαλά τη γεύση μέσα σε αυτό ακριβώς κάτω από το χείλος του σκεύους. Μην το γεμίζεις υπερβολικά, καθώς χρειάζεται να υπάρχει ένας μικρός χώρος μεταξύ της γεύσης και του αλουμινόχαρτου.

Πολλές φορές βλέπουμε τους καπνιστές να προτιμούν τα μικρότερα μπολ που χωρούν λιγότερα από δεκαπέντε γραμμάρια διότι θέλουν να καταναλώνουν λιγότερο καπνό ανά συνεδρία, χωρίς όμως να στερούνται την απόλαυση ενός καλού καπνίσματος.

Τι γεύση ναργιλέ να αγοράσω;

Επειδή τα γούστα του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικά, είναι λογικό να διαφέρουν και οι γεύσεις του ναργιλέ που θα επιλέξουμε. Και αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι αφού υπάρχουν αμέτρητες διαφορετικές γεύσεις στην αγορά, τόσο σε βότανα όσο και σε καπνούς.

Οι φυτικές γεύσεις συνήθως δεν περιέχουν νικοτίνη και χημικά, ωστόσο καλό είναι να επικοινωνήσεις με τον προμηθευτή σου για να μάθεις περισσότερα για τη μάρκα που σκοπεύεις να αγοράσεις. Η μεγαλύτερη διαφορά που θα παρατηρήσεις με αυτές τις γεύσεις είναι πως αισθάνονται πιο μαλακές στο κάπνισμα ενώ ταυτόχρονα θα αποφύγεις το “buzz” που συχνά προκαλείται από τη νικοτίνη στις γεύσεις καπνού για ναργιλέ.

Οι γεύσεις καπνού είναι διαθέσιμες από εκατοντάδες μάρκες που παράγονται παγκοσμίως. Με χιλιάδες γεύσεις να κυκλοφορούν στην αγορά, μπορείς να βρεις πιο παραδοσιακές, όπως το Double Apple ή το Grape Mint ή πιο ασυνήθιστες και μοναδικές όπως το Acai και ο κάκτος. Κάθε μάρκα έχει συγκεκριμένα προφίλ γεύσης τα οποία προωθεί και τα οποία συνδυάζονται τελικά με την επιλεγμένη βάση φύλλων καπνού.

Όταν λοιπόν διαλέγεις τις γεύσεις σου, σκέψου τι προτιμάς: καπνό ή βότανα; Γλυκιά, φρουτώδη ή ξινή γεύση; Και ούτω καθεξής, μέχρι να φτάσεις στην καταλληλότερη επιλογή για εσένα.

Τι κάρβουνα χρειάζομαι για τον ναργιλέ;

Τα κάρβουνα βγαίνουν και αυτά σε πολλά είδη και μεγέθη. Συνήθως τα συναντάμε σε κύβους ή λωρίδες. Το στυλ που θα επιλέξεις έγκειται στις προτιμήσεις σου αλλά κυρίως έχει να κάνει με το τι ταιριάζει στο μπολ σου ή τη συσκευασία διαχείρισης θερμότητάς σου. Χωρίς κάρβουνα δεν θα μπορέσεις να καπνίσεις, καθώς αυτά είναι το μέσο που θερμαίνει το μπολ και κάνει τον ναργιλέ να παράγει καπνό.

Το σημαντικό κομμάτι, αναφορικά με τα κάρβουνα, είναι να επιλέξεις εκείνα που είναι 100% φυσικά. Θα χρειαστείς περίπου 2-4 καρβουνάκια ανά μπολ. Αν επιθυμείς επιπλέον θερμότητα, μπορείς να προσθέσεις ένα ακόμη κάρβουνο ενώ αν θέλεις λιγότερη θερμοκρασίας, μπορείς να αφαιρέσεις.

Για να ζεστάνεις τα κάρβουνα τα τοποθετείς πάνω σε φλόγα, όπως πετρογκάζ ή φλόγιστρο, μέχρι να ζεσταθούν από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια τα μεταφέρεις με ασφάλεια στο μπολ (τοποθετώντας τα στο αλουμινόχαρτο) ή στην συσκευή διαχείρισης θερμότητας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αλουμινόχαρτου και συσκευής διαχείρισης θερμότητας στον ναργιλέ;

Η μεγαλύτερη διαφορά έχει να κάνει με το γεγονός ότι το αλουμινόχαρτο δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Αυτή είναι μία ακόμη προσωπική επιλογή που καλείσαι να κάνεις όταν ξεκινήσεις να καπνίζεις ναργιλέ.

Εάν επιλέξεις το αλουμινόχαρτο για να καλύψεις το μπολ, το αλουμινόχαρτο ποιότητας ναργιλέ είναι καλύτερο από το αλουμινόχαρτο κουζίνας καθώς είναι πιο ενισχυμένο και παχύ. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι απλώς να καλύψεις το μπολ, πιέζοντας το αλουμινόχαρτο προς τα κάτω. Σιγουρεύσου ότι δεν υπάρχουν «κενά αέρος», κάνε τις τρύπες που χρειάζονται και όλα είναι έτοιμα για να προσθέσεις τα κάρβουνα και να ξεκινήσεις το κάπνισμα.

Οι συσκευές διαχείρισης θερμότητας προσφέρουν μία ευκολότερη εναλλακτική στους καπνιστές ναργιλέ, καθώς αυτού του τύπου οι συσκευές ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες να μειωθεί η απόδοση στα κάρβουνά σου. Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις δεν θα χρειαστεί καν να προσθέσεις επιπλέον αλουμινόχαρτο στο μπολ σου, αλλά αυτό και πάλι εξαρτάται από το είδος του μπολ που έχεις αγοράσει.

Τα παραπάνω, λοιπόν, αποτελούν μία πλήρη συνοπτική αναφορά όλων όσων χρειάζεται να ξέρεις πριν ξεκινήσεις να καπνίζεις ναργιλέ. Για παραπάνω πληροφορίες όμως, υπάρχει πάντα το google ή ακόμη μπορείς να απευθυνθείς σε ειδήμονες του είδους.

Related Posts

Add Comment